Activitati

Pentru persoanele vârstnice, izolarea, singurătatea, slăbirea stimei de sine şi a încrederii în propriul eu, pe fondul declinului fizic şi psihic reprezintă fenomene frecvente.

În Casa Seniorilor Zamfira aceste reprezentări sunt de domeniul trecutului: socializarea constituie o principală coordonată a vieţii comunitare, rezidenţii cunoscându-se reciproc prin prisma unor activităţi intelectuale ori turistice diferite, ceea ce contribuie la buna exersare a fluxului memoriei, a impărtăşirii unor amintiri, la stimularea memoriei creative şi imaginative, precum şi la dialog şi exercitiu discursiv.

Sărbătorile religioase, zile onomastice ori aniversări sunt realizate periodic pentru rezidenţii care le petrec ca principal pretext pentru cunoaşterea reciprocă şi impărtăşirii unor bucurii specifice vieţii în comunitate. În această manieră, măsurile culturale sunt îmbinate cu cele spirituale pentru crearea atmosferei de familie, a orizonturilor de comuniune, a contextelor de coabitare.

Seratele manifestate ca vizionări colective de film, plimbările în aer liber, promenadele în parcul special amenajat în incinta instituţiei, orele de consiliere duhovnicească sau participarea la Sfintele Slujbe: toate acestea formează un mediu tihnit, demn pentru reculegere, meditaţie, recreere, confort fizic şi psihic, odihnă.

De asemenea Casa Seniorilor Zamfira organizează excursii (2 sau 3 pe an) În diverse locuri, mini-vacanţe la munte de câte o săptămână, plimbări în aer liber, terapia prin desen – pictură.

Sponsorizeaza Vezi cum!

Sponsorizeaza

Oferă 20% din impozititul pe profit sau 3‰ din cifra de afaceri, pentru o cauză nobilă.

Demo Acum!

Redirectioneaza 2% din impozit

Pentru că nu te costă nimic depune acest formuar în fiecare an, înainte de 25 Mai.

Contacti-ne!

Comuna Lipăneşti
Sat Zamfira

Arată locaţia
Scrieţi-ne un email

scannere coduri de bare